Vedic Art

Kom och lek med färg och form! Ta fram din kreativitet och skapande förmåga!
Vedic Art är en metod för konstnärlig och personlig utveckling med fokus på livet och processen. Det handlar inte om att avbilda något (jag kan inte rita en streckgubbe), utan om att på ett lekfullt och roligt sätt få fram något på duken utan prestation eller krav. Under kursens gång kommer du att komma i kontakt med ditt alldeles egna unika uttryckssätt och hitta drivkraften inifrån dig själv istället för utifrån.

Grundkurs

Välkommen till det första steget i Vedic Art! Du behöver inga förkunskaper.
Här får du uppleva de 17 Principerna, Vedic Art metodens övningar och kravlösa förhållningsätt.

Fortsättningskurs

På fortsättningskursen repeterar och fördjupar du principerna och du får tilläggen till principerna. Det finns mycket tid för målning och du har möjlighet att få personlig vägledning i ditt måleri.

Om Vedic Art:

Grundaren till Vedic Art är den svenske konstnären Curt Källman (1938-2010). Curt var en sökare. Han studerade den Vediska kunskapen från Indien, mediterade främst i Transcendental Meditation (TM) och kom i kontakt med Maharishi Mahesh Yogi som införde TM-tekniken i västvärlden under 1950-talet. Curt fick kunskap om 17 Vediska Principer för både konsten och livet av Maharishi och utarbetade en ny form av konstutbildning. 1987 startade de första Vedic Art kurserna i Sverige och finns idag etablerat i Norden, flera Europeiska länder, Indien och USA. Vedic Art metoden innehåller 17 Principer med tillhörande övningar. De 17 principerna hjälper dig att hitta eller utveckla ditt skapande uttryck. Det krävs inga förkunskaper för att delta. Vedic Art är helt religiöst och politiskt oberoende. Vedic Art är ingen organisation eller förening utan en metod som vi kan använda för skapa. Principerna, övningarna och förhållningsätten kan vi använda oavsett vilka trosuppfattningar eller livsåskådningar vi har.Vedic Art för mig:
”För mig personligen handlar Vedic Art väldigt mycket om att få tillbringa tid med mig själv/satsa kvalitetstid på mig själv. Sen är det lika spännande varje gång att se vad som hamnar på duken när hela processen är genomarbetad. Det blir aldrig som jag hade tänkt mig.”
Jaana Norén