Vedic Art

Kom och lek med färg och form! Ta fram din kreativitet och skapande förmåga!
Vedic Art är en metod för konstnärlig och personlig utveckling med fokus på livet och processen. Det handlar inte om att avbilda något (jag kan inte rita en streckgubbe), utan om att på ett lekfullt och roligt sätt få fram något på duken utan prestation eller krav. Under kursens gång kommer du att komma i kontakt med ditt alldeles egna unika uttryckssätt och hitta drivkraften inifrån dig själv istället för utifrån.


Grundkurs

Välkommen till det första steget i Vedic Art! Du behöver inga förkunskaper.
Här får du uppleva de 17 Principerna, Vedic Art metodens övningar och kravlösa förhållningsätt.

Fortsättningskurs

På fortsättningskursen repeterar och fördjupar du principerna och du får tilläggen till principerna. Det finns mycket tid för målning och du har möjlighet att få personlig vägledning i ditt måleri.


Om Vedic Art:

Grundaren till Vedic Art är den svenske konstnären Curt Källman (1938-2010). Curt var en sökare. Han studerade den Vediska kunskapen från Indien, mediterade främst i Transcendental Meditation (TM) och kom i kontakt med Maharishi Mahesh Yogi som införde TM-tekniken i västvärlden under 1950-talet. Curt fick kunskap om 17 Vediska Principer för både konsten och livet av Maharishi och utarbetade en ny form av konstutbildning. 1987 startade de första Vedic Art kurserna i Sverige och finns idag etablerat i Norden, flera Europeiska länder, Indien och USA. Vedic Art metoden innehåller 17 Principer med tillhörande övningar. De 17 principerna hjälper dig att hitta eller utveckla ditt skapande uttryck. Det krävs inga förkunskaper för att delta. Vedic Art är helt religiöst och politiskt oberoende. Vedic Art är ingen organisation eller förening utan en metod som vi kan använda för skapa. Principerna, övningarna och förhållningsätten kan vi använda oavsett vilka trosuppfattningar eller livsåskådningar vi har.

Vedic Art för mig:
”För mig personligen handlar Vedic Art väldigt mycket om att få tillbringa tid med mig själv/satsa kvalitetstid på mig själv. Sen är det lika spännande varje gång att se vad som hamnar på duken när hela processen är genomarbetad. Det blir aldrig som jag hade tänkt mig.”
Jaana Norén


Referenser Vedic Art grundkurs:

Vi alla är konstäner, vi designer våra liv och driver både stora och små förändringar dagligen. Vi alla är konstnärer i själen och ibland önskar vi måla, utrycka oss på ett konstnärligt sätt det vi känner och upplever som inga ord kan beskriva. Vedic Art kursen jag tog med fantastiska Jaana Norén är en fantastisk kurs som förenar begrepp Konst, enligt min erfarenhet, i det livet vi ser och känner på ett djupare sätt. Allt började med enkla färgglada linjer till stunder av insikt, där mina målningar får meningsfulla insikter som jag fångar och omfamnar med glädje.
Cristina, 2020
Jag har gått Vedic Art grundkurs och varit på flertalet repetitioner. Healingstugans kurser är väldigt innehållsrika och fyllda av lärdomar. De båda är pedagogiska och inspirerar med insikter från deras eget skapande. Kurshelgerna är definitivt dagar jag länge ser fram emot!
Maria, 2018
Jag tycker att kurserna varit bra. Känner att jag har utvecklats, vågar testa och prova olika tekniker. Mera modig tycker jag att jag blivit. Målar ibland hemma nu också som jag ej gjort tidigare.
Ingrid, 2018
”Tack snälla för en jättefin VedicArt kurs! Tycker att hela upplägget kändes personligt, lugnt och pedagogiskt. Du/ni utstrålade lugn, ljus och stabilitet. Kändes som att man bara kunde befinna sig där och bli omhändertagen av er. Dessutom intressant och spännande att fundera kring ”konst” ur ett annorlunda perspektiv. Så glad att jag kunde komma med!”
– Ingela, 2018

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *